۲۵ فایده فلفل سفید برای سلامتی، پوست و مو خواص فلفل سفید
آیا تا به حال تصورکردهاید پودر فلفل سفیدی که اینقدر روی میز غذاخوریتان نادیدهگرفتهشده است، فوایدی دارد که میتواند زندگی را تغییردهد؟ تعجبمیکنید که این فواید چه چیزهایی میتوانندباشد؟ پس باید این مطلب را درباره خواص فلفل سفیدبخوانید.
ولی قبل از آن، شما دوستدارید بدانید فلفل سفید چه تفاوتی با فلفل سیاه دارد؟ درست است؟
خوب بفرمایید! اگرچه هر دوی این فلفلها متعلق به یک بوته، بوته فلفل هستند اما مزه، بو و فواید متفاوتی دارند. اینجا در این مقاله، ما درمورد فواید فلفل سفید و همچنین تفاوتهای آن با فلفل سیاه صحبت خواهیمکرد. اسامی دیگر فلفل سفید، ”سفیدمیرچ” در هندی، ”تلا میریالو” در تلوگو، ”ولا کورومولاگو” در مالایالام، ”بیلی مناسو” در زبان کانارا، ”سفید ماری” در گجراتی، ”پندری میری” در مراتی، و ”شاه میروچ” در بنگالی هستند.
خواص فلفل سفید برای سلامتی
فلفل سفید فواید زیادی برای سلامت عمومی فرد دارد. فلفلسفید میتواند برای درمان مشکلات گوارشی، مشکلات دندان، درمان دیابت، سردردهای خفیف، سرفه، سرماخوردگی یا حتی کاهش وزن استفادهشود. فلفل سفید حتی برای مشکلات جدی مانند سرطان و مشکلات قلبی نیز راهحلهایی در آستین دارد! بههرحال، مهم است که فرد برای رسیدن به نتیجه مطلوب، فلفل سفید را درست و در مقادیر مناسب مصرفکند.
بعضی از فواید سلامتی شگفتانگیز فلفل سفید در اینجا آمدهاست:
۱. تسکین درد
فلفلسفید یا در واقع همه فلفلها حاوی کپسایسین، ماده تندی که گرما تولیدمیکند هستند. این ویژگی اساسی فلفل در ژلها و اسپریهای مسکن کاربرد دارد. شخص، تحت تاثیر کپسایسین، احساسمیکند گرمای موجود در ناحیه آسیبدیده که به دلیل اسپاسم عضلانی یا پیچخوردگی بهوجودآمدهاست، کاهشمییابد.
۲. کمک به ورم مفاصل
کپسایسین موجود در فلفل دارای خواص ضدالتهاب نیز است. بنابراین برای همه افراد مبتلا به ورم مفاصل و تورم و درد عضلانی مفید است.
۳. کاهش وزن
فلفل به دلیل داشتن کپسایسین، به سوزاندن چربیهای بدن و در نتیجه به کاهش وزن کمکمیکند. زیرا بیشتر داروها و روشهای کاهش وزن حاوی کپسایسین هستند.
۴. درمان سرطان
با استناد به تحقیقات انجامشده در دانشگاه ناتینگهام و انجمن تحقیقات سرطان امریکا، کپسایسین موجود در فلفلسفید میتواند بعضی از سلولهای سرطانی را بکشد. یافتهها حاکی از آنند که فلفل سفید برای سرطان پروستات بسیار مفیداست؛ بههرحال تحقیقات بیشتری در این زمینه هنوز درحال انجام است.
۵. درمانکننده سردرد
فلفلسفید در درمان سردرد هم بسیار مفید است. سردرد زمانی افزایشمییابد که نوروپپتید، ماده پی، درد را به مغز منتقلمیکند. بههرحال، کپسایسین میتواند مانع از این انتقال شده و درنتیجه علائم سردرد را کاهشدهد.
۶. سرفه را درمانمیکند
کسانی که سرفه و گلودرد دارند برای تسکین درد باید پودر فلفلسفید را با مقداری عسل خام مصرفکنند. عسل خام و فلفل سفید برای ایجاد خواص آنتیبیوتیک و همچنین تولید گرما ترکیبمیشوند. بنابراین، فلفل سفید وعسل بهراحتی باعث تسکین سرفه و سرماخوردگی میشوند.
۷. ضداحتقان (گرفتگی)
گرمای تولیدشده توسط فلفل سفید به پاکشدن مجرای بینی و تسکین گرفتگی بینی کمکمیکند. بنابراین فلفلسفید میتواند ازطریق پاکسازی مجاری هوا با عفونتهای مجاری بینی مبارزهکرده و به تنفس درست شخص کمککند.
۸. از زخم معده جلوگیریمیکند
مصرف فلفل سفید میتواند باکتری عامل زخم در معده و رودهها را بکشد. بنابراین، در جلوگیری از دردهای معده مانند زخم و معدهدرد مفید است.
۹. کنترل فشارخون
فلفلسفید به دلیل داشتن مقادیر زیاد فلاوونوئید و ویتامینهای C و A، در کنترل فشارخون بسیار مفید است. افراد دچار به فشارخون بالا و دیگر مشکلات مربوط، باید فلفل سفید را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
۱۰. افزایش سلامت قلب
ویژگی منحصر بفرد فلفل سفید این است که به خاطر خواص گرمازایی، باعثمیشود فرد زیاد عرقکند که به دفع مایعات اضافی از بدن منجرمیشود. مایعات خیلی زیاد در بدن، بهویژه اطراف قلب، میتواند به قلب فشارآورده و بر عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. حتی میتواند باعث احتباس آب در بدن شده و بهخاطر فشار زیاد بر ریهها باعث ایجاد مشکل در تنفس شود. بنابراین، مصرف فلفلسفید برای دفع مایعات اضافی از بدن، مفید است.
۱۱. خواص آنتیاکسیدان
وجود فلاوونوئید و ویتامینها در فلفلسفید، دلیل خواص آنتیاکسیدان آن است. این ویژگی، فلفل سفید را به مبارز بالقوهای دربرابر ارگانیسمهایی که ممکناست وارد بدن شده و به سلولهای آن آسیب برساند تبدیلمیکند.
۱۲. گوارش را بهبود میبخشد
خاصیت منحصربفرد فلفل سفید این است که پرزهای چشایی را تحریککرده تا پیام ترشح اسیدهیدروکلریک که برای هضم غذا ضروری است را به معده ارسالکند. بنابراین، این بخش مهمی از رژیم روزانه ماست.
۱۳. کنترل قندخون
چون فلفل سفید در افزایش سوختوساز بدن موثربوده و به فرآیند گوارش نیز کمکمیکند، برای کنترل قندخون مفید است. مخلوط فلفلسفید و پودر دانههای شنبلیله و زردچوبه درصوررتی که هرروز با یک لیوان شیر مصرفشود، میتواند به پایینآوردن قندخون کمککند. این مخلوط برای بیشتر افراد دیابتی مفید است.
۱۴. منبع مواد معدنی
فلفل سفید سرشار از فلاوونوئید و ویتامینهای A، K و C است. فلفل سفید دارای مقدار زیادی منگنز، آهن و فیبر رژیمی است و ذخیره سالمی از مواد معدنی را برای بدن تامینمیکند.
۱۵. دنداندرد را درمانمیکند
پودر فلفل سفید زمانی که با روغن گل میخک یا نمک سفره (خوراکی) ترکیبشود باعث تسکین دنداندرد میشود.
۱۶. از نفخ جلوگیریمیکند
مدت زیادی است که فلفلسفید و دیگر انواع فلفل به داشتن خواص ضدنفخ معروفند و به خاطر همین ویژگی از ایجاد نفخ در رودهها جلوگیریمیکنند. زیرا فلفل ترشح اسیدهیدروکلریک را افزایشداده و به انجام درست گوارش کمکمیکند.
خواص فلفل سفید برای چشمها
فلفل سفید مادهای مفید برای بعضی مشکلات چشمی مانند آبمروارید و ضعف بینایی است.
خواص فلفل سفید ۱۷: بینایی را تقویتمیکند
فلفل سفید با تقویت بینایی افراد به چشمها کمکمیکند. استفاده از آن همراه با پودر بادام، دانههای شکر، دانههای رازیانه و پودر تریفالا (سه میوه) به افرادی که بینایی ضعیفی دارند کمکمیکند. بههرحال، توصیهشده که قبل از استفاده از این روش با پزشک گیاهی معتبر مشورتشود زیرا ممکن است برای بعضی شرایط مناسب نباشد.
خواص فلفل سفید ۱۸: درمان آبمروارید
فلفلسفید همچنین برای درمان آبمروارید نیز مفید است. آن را به نسبتهای ۵ به۱ با بادام ترکیب کنید و سپس شکر قهوهای و کره مایع را با آن مخلوطکنید. این، درمانی معجزهآسا برای آبمروارید ایجادمیکند که بر بیماران زیادی امتحانشدهاست.
خواص فلفل سفید برای پوست
استفاده مستقیم فلفل سفید بر پوست به دلیل خواص گرمازایی آن توصیهنمیشود. اما زمانی که بهطور منظم مصرفشود، میتواند به درمان بعضی مشکلات مربوط به پوست کمککرده و با روشی مقرون بهصرفه و طبیعی، داشتن یک پوست سالم را تضمینکند.
خواص فلفل سفید ۱۹: جلوگیری از سرطان پوست
استفاده از فلفلسفید یا پودر فلفل سیاه بر پوست میتواند از آن در برابر اشعههای ماوراءبنفش خورشید که میتواند باعث سرطان پوست و دیگر ناراحتیهای پوستی شوند محافظتکند. بههرحال، مشورت با یک متخصص پوست توصیهمیشود زیرا ممکناست این ماده برای همه انواع پوست مناسب نباشد.
خواص فلفل سفید ۲۰: درمان پیسی
فلفل حاوی پپرین است که برای تحریک رنگدانه پوست خیلی لازم است. فلفل سفید یک راه ایدهآل برای وضعیتی مانند پیسی است که در آن پوست رنگ خود را از دستداده و سفید میشود. بهترین دلیل برای استفاده از فلفل سفید برای پیسی این است که فلفل سفید کاملا طبیعی است و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض جانبی ندارد.
خواص فلفل سفید ۲۱: رفع چینوچروک
فلفل سفید به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای فراوان، درمانی شگفتانگیز برای خطوط ظریف، چینوچروک و نقطههای تیره است که از علائم اولیه پیری هستند. استفاده از فلفل در رژیم غذایی روزانه میتواند به شما کمککند برای مدت طولانیتری زیبا و جوان بهنظر برسید.
خواص فلفل سفید ۲۲: لایهبرداری
فلفل یک لایهبردار عالی است و میتواند برای ساختن اسکراب برای ازبینبردن سلولهای مرده از پوست به کاررود. برای این کار از دانههای فلفل تازه شکستهشده استفادهکنید. استفاده از این اسکراب برای دفع سموم از پوست و رسیدن به پوستی صاف و درخشان به فردکمکمیکند. همچنین، فلفل به دلیل خواص آنتیاکسیدان، گردش خون و اکسیژن را در پوست افزایشداده و آن را شادابتر و باطراوتتر میکند.
خواص فلفل سفید ۲۳: رفع موهای زائد
موی زائد میتواند با استفاده از فلفلسفید و کافور بهطور دائم ازبینرود. این دو ماده را با روغن بادام ترکیبکرده و اجازهدهید این مخلوط ۱۰-۱۵ دقیقه بر روی پوست بماند. این مخلوط به رفع دائمی موهای زائد کمکمیکند. بههرحال، باید این روش را ابتدا بر ناحیه کوچکی از پوست امتحان کنید تا ببینید آیا با نوع پوست سازگار است یا خیر. سپس میتوانید آن را بر روی پاها و بازوها امتحانکنید. بههرحال، این مخلوط را بر نواحی حساس مانند زیربغلها و خط مایو نگذارید.
خواص فلفل سفید برای مو
پودر فلفل سفید خواص گرمازایی دارد. بنابراین برای رفع شوره سر موثر است. همچنین، درمانی مفید برای احیای مو نیز هست.
۲۴. برای درمان شوره سر
فلفل سفید و سیاه موادی شگفتانگیزند که میتوانند برای درمان مشکل شوره سر به کار روند. فلفلسفید را با کشک مخلوطکرده و آن را بر پوست سر بگذارید. مخلوط را بعد از نیم ساعت با آب بشویید. استفاده از این مخلوط به طرز معجزهآسایی به رفع شوره سر کمکمیکند. نگذارید این مخلوط زمان بیشتری روی سر بماند زیرا ممکناست پوست سر را بسوزاند.
۲۵. احیاکننده مو
فلفل سفید زمانی که با دانههای لیمو ترکیبشود مانند یک احیاکننده مو عملمیکند. مخلوط را بر مو گذاشته و اجازهدهید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند. آن را بشویید تا موی شما را براق، درخشان و صاف کند.
تفاوت فلفل سیاه و سفید
فلفل سیاه میوه نارس بوته فلفل است که سبزرنگ است. این فلفل را پخته و خشک میکنند تا پوستش سیاه و چروک شود. برعکس، فلفل سفید میوه رسیده بوته فلفل است که زمانی که بربوته است رنگش قرمز تیره است. این فلفل حدود ۱۵ روز در آب خیساندهمیشود و بعد از آن پوستش شروع به افتادن میکند. وقتی که پوست میافتد، دانه سفید درون فلفل همان چیزی است که خشکشده و به عنوان فلفل سفید کامل یا پودر مورداستفاده قرارمیگیرد.
بحث مزه که پیش میآید، هم فلفل سیاه و هم سفید مزه تندی دارند. زمانی که به غذا اضافهمیشوند طعم تند و تیزی به آن میدهند. بههرحال، فلفل سیاه تندتر است و مزه خاک میدهد. از طرف دیگر، فلفل سفید مزهای تیز و بویی تند دارد.
چون فلفل سیاه و سفید از یک گیاه هستند، فواید و کیفیتهای مشابه دارند و فقط دارای تفاوتهای جزیی در بو و مزه هستند. این دو فلفل سرشار از ویتامینهای K، A و C و همچنین منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند. همچنین، قند کمتر و کلسترول صفر دارند.
اجازهدهید بعضی تفاوتهای میان این دو را بدانیم تا زمانی که میخواهید سس آلفردو درست کنید بدانید چرا دارید از فلفل سفید استفادهمیکنید.
۱. تفاوت درفرآوری
فلفل سفید و سیاه، هردو میوه پیپر نیگروم یا گیاه فلفل در آسیای جنوبی هستند. اما در روش فرآوری با هم متفاوتند. دانههای فلفل سیاه زمانی که تقریبا رسیدهاند چیدهمیشوند. سپس برای اینکه پوستشان چروکشود جلوی آفتاب خشکمیشوند. این فرآیند باعث ساختهشدن لایه سیاه بیرونی فلفل سیاه میشود. از طرف دیگر، دانههای فلفل سفید بر روی گیاه میمانند تا برسند. سپس چند روز در کیسههای آب گذاشته شده تا پوست بیرونیشان نرمشود. پس از آن، جلوی آفتاب گذاشتهمیشوند تا سفیدشوند.
۲. تفاوت در عطر
فلفل سفید و سیاه هر دو از یک نژاد هستند. اما تفاوت موجود در عطرشان آنها را از هم جدامیکند. بیشتر سرآشپزان براین باورند که فلفل سیاه در مقایسه با فلفل سفید عطر تندی دارد.
۳. تفاوت در تندی
مزه تند فلفل سفید فورا حسمیشود. فلفل سیاه نیز ممکن است به همان اندازه تند باشد اما شما تندی آن را آرام آرام پس از جویدن متوجهمیشوید. درواقع، این مسئله به تشخیص مزه شما نیز بستگیدارد.
۴. به دلایل زیباییشناسی
فلفل سفید شکل زیبایی به سسهای سفید، سوپها و پوره سیبزمینی میدهد. این کار برای اینکه ظاهر بهتری به غذاهای روشن بدهد انجاممیشود درحالی که پوستههای قابلمشاهده فلفل سیاه ممکناست خیلی زیبا نباشند.
۵. میزان روغنهای معطر
ثابتشده است که پودر فلفل سیاه در مقایسه با پودر فلفل سفید سرشار از روغن معطر است. فلفل سیاه در ترکیب خود حدود ۳% روغن معطر دارد.
۶. ارجحیت در غذاهای مختلف
ممکن است منشا فلفل سیاه و سفید یکی باشد اما این دو فلفل در غذاهای متفاوت به یکدیگر ترجیح دادهمیشوند. بیشتر غذاهای بینالمللی و بینقارهای از فلفل سیاه استفادهمیکنند. اما در غذاهای چینی، تایلندی و فرانسوی، بیشتر از فلفل سفید استفادهمیشود. مزه معطر و تند آنها طعم این غذاها را بیشترمیکند.
۷. تفاوت در بو
به دلیل اینکه فلفل سیاه دارای لایه میوه بیرونی کامل است، در خود ترپین ایجادکننده بو دارد. این ترکیبها به فلفل سیاه عطر و طعم گل و چوبی میدهند. بههرحال، در فلفل سفید، این بوها بخاطر برداشتن این لایه بیرونی از بینمیروند. فلفل سفید در طول فرآیند تخمیر بویی تند دارد.
۸. ارزش دارویی
فلفل سفید در مقایسه با فلفل سیاه ارزش دارویی بیشتری دارد. فلفل سفید به میزان زیادی در درمانهای آیورودای باستانی و چینی، برای درمان آرتروز، مالاریا، یبوست، درد مفاصل، گرفتگی بینی، مسمومیت غذایی، تهوع و وبا استفادهمیشود.
۹. میزان حساسیت
به استناد برخی مطالعات انجامشده، افرادی که به فلفل حساسیت دارند، به فلفل سیاه واکنش بدتری نشانمیدهند. زیرا فلفل سفید فقط دانه گیاه است اما فلفل سیاه میوه کامل آن است. همچنین، ترکیب فلفل سیاه تند است و باعث واکنشهای حساسیتزا میشود.
۱۰. تفاوت در ماندگاری
فلفل سیاه در مقایسه با فلفل سفید ماندگاری بیشتری دارد. میتواند بدون از دستدادن عطر خود در آشپزخانه نگهداریشود. اما فلفل سفید را نمیتوانید برای زمان طولانی نگهدارید زیر در هنگام فاسدشدن تلخ میشود.
فلفل سفید به خاطر فواید بسیارش، ادویه شگفتانگیزی است که در کمدها وکابینتهای آشپزخانه ما جوددارد. دانستن این فواید به ما کمکخواهدکرد که برای مشکلات روزانه خود تسکین پیداکنیم.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مژگان گوران
منبع: stylecraze بازده